تأثیر مواد غذایی برتخریب نسوج دهان و دندان

۱۷ آبان ۱۳۹۶

مواد غذایی اسیدی و سخت روی دندانها اثر تخریبی دارند.

از جمله مواد غذایی اسیدی می‌توان به ترشیجات، لیمو، لواشک و سرکه اشاره کرد که با حل‌کردن مواد معدنی مینای دندان باعث سایش اسیدی و بدرنگی و زردشدن دندانها می‌شوند.

همچنین  نوشابه‌های گازدار نیز بخاطر وجود اسید کربنیک و اسید فسفریک دارای PH پایین بوده و در صورت افراط در استفاده موجب تخریب نسوج سخت دندانی می‌شوند.

بهتر است در استفاده از این مواد افراط نشده و پس از خوردن آنها فقط با اّ دهان را شستشو داده و بلافاصله مسواک زده شود.

مواد غذایی سخت و شکننده مانند تخمه ، استخوان، هسته میوه‌ها مثل شلیل، هلو، آلبالو و ته دیگ‌های سخت  نیز می‌توانند باعث شکستگی دندانهای جلو و یا عقب می‌شود که بصورت شکستگی عمودی تاج و ریشه دیده می‌شود، در این موارد ممکن است نتوان دندان را حفظ کرد و کار به ایمپلنت کردن بینجامد.

نویسنده: دکتر فرخ آصف زاده
نظرات کاربران

توجه: توجه

امکان ثبت نظر برای این مطلب وجود ندارد.